Elképesztő luxust hoztak össze maguknak a szcientológus szekta vezetői

Nagyon hasít a szcientológus egyház. A közveszélyes szekta floridai központját megnézve derül ki igazán, mennyi pénzt is sikerült lehúzniuk a megtévesztett hívekről az _egyház_ vezetőinek.

A jó üzleti érzékkel megáldott sci-fi író és vallásalapító  L. Ron Hubbard egyháza mára igazán kinőtte magát, olyan sztárokat igazoltak le az űrlényvallás propagálására, mint John Travolta vagy Tom Cruise. Az egyház hitvilágát nem könnyű összefoglalni, vannak olyan részletek, amiket csak nagyon sok pénzért nagyon megtisztult hívek hallhatnak. Az azért biztos alapnak tűnik, hogy 65 millió évvel ezelőtt élt gonosz űrlény, Xenu fontos szerepet kap benne. Meg az akkor elrabolt űrlények, akiket végül egy vulkánba zárt a gonosz űrlény, amit felrobbantott egy hidrogénbombával, agyukból meg mindenféle más megtévedt lények lettek, amikből aztán kialakult az ember.

A szcientológia szerencsére kínál megtisztulást ebből az állapotból. Mondjuk nem olcsón, és nem is mindenhol, mivel csalás vádja miatt egyre több országban vannak betiltva.

A szekta új főépületét nemrég adták át, most meg kikerültek róla az első belső fényképek. Az épületbe csak a szekta magasrangú tagjai léphetnek be. Olyanok, akik már elég sok pénzt áldoztak arra, hogy tisztává váljanak. Az épületet amúgy 145 millió dollárból húzták fel, a pénz közösségi adakozásból jött össze.

Apró szépséghiba, hogy jelenleg is fut egy per, mert egy házaspár azt állítja, hogy átverték és zsarolták őket, ezért adtak végül ketten 340 ezer dollárt az épületbe. Az egyház vezetői szerint persze ezek a vádak nevetségesek.

képek: sobadsogood.com

sc4

sc5

sc2

sc3

sc11

sc12

sc13

sc14

sc6

sc7

sc8

sc9

sc10

sc15

(via Independent, SoBadSoGood)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.