Orbán a világ legnagyobb diktátorai között

POLITIKA
2013 december 23., 09:40
comments 158

Diktatorikus vezetőkről készült propagandafotók sorakoznak a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi újságíró-szervezet év végi videójában. Putyin kutyával, Aszad tortával, Kim Dzsongun a vidámparkban.

A sorban pedig egyszercsak feltűnik Orbán Viktor képe is.

orban

(A kép a miniszterelnök tarpai látogatásán készült, a hivatalos Facebook-oldalon megtalálható.)

Aztán folytatódik a sor Alijevtől a lufis Mugabéig.

A videó végén pedig ott a szöveg:

független újságírók nélkül ezek lennének a hírek.

A Great People című kampány a szervezet leírás szerint iróniával próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy a sajtót bármilyen módon korlátozó vezetők rendszerében sokaknak ilyen propagandával kell beérniük. Legalábbis akkor, ha nincs független sajtó.

(via addict blog)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.