Vajon ki törte össze a leggazdagabb indiai Aston Martinját?

bűnügy
2014 január 02., 11:25
photo_camera AFP PHOTO/ PUNIT PARANJPE

December 8-án éjjel egy Aston Martin száguldott végig Mumbai forgalmas főútján, a Peddar Roadon. A luxussportkocsit két fekete terepjáró követte. Mindhárom autó a Reliance Post nevű cég tulajdonában volt, ami pedig India leggazdagabb emberéé, Mukesh Ambanié.

Az Aston Martin száguldása csúnya véget ért. Belecsapódott egy Audiba, ami a szalagkorlátot átszakítva nekiment egy szembejövő Hyundainak. A kereke leszakadása miatt használhatatlanná vált Aston Martin sofőrje kipattant a kocsijából, beszállt az egyik fekete terepjáróba, majd sietve elhagyta a helyszínt.

A mumbai rendőrség az azóta eltelt közel egy hónapban nem tudta kideríteni, ki lehetett a rejtélyes sofőr.

Mondjuk nincs könnyű dolguk. Az Audi vezetője első tanúvallomásában azt állította, hogy a kocsit egy fiatal férfi vezette. De másnap jelentkezett a rendőrségen egy fiatalnak aligha nevezhető, 55 éves férfi, Bansilal Joshi. Ő hosszú évek óta Ambani alkalmazottja, és azt állította, hogy ő vezette a kocsit.

Elmondása szerint "rutin karbantartásra" vitte az autót az éjjeli órán, aztán "pánikba esett" és száguldozni kezdett. A rendőrség jegyzőkönyvezte a vallomását, de annyira nem hittek neki, hogy őrizetbe se vették.

Arról, hogy kire gyanakszanak, a rendőrség nem beszél. De hallgatnak az indiai hírtelevíziók is, melyek egy része Ambani tulajdona. A pletykák szerint a fiatalember, akit az Audi sofőrje látott, Akash Ambani, a milliárdos idősebbik fia lehetett. De azóta már a szemtanú is megváltoztatta vallomását. Joshi jelentkezése után úgy módosított, hogy ő is az 55 éves férfit látta. Hogy mi frissítette fel a memóriáját, azt nem tudni. Tény viszont, hogy a totálkárosra tört Audija helyett karácsony napján egy vadonatúj A6-ost kapott, jobbat, mint a régi autója.

A Hyundai vezetője pedig egy Skoda Superbet kapott karácsonyra. Mindketten állítják, hogy a biztosítójuk intézte az új kocsikat. De a biztosító tagadja, hogy bármit is fizetett volna, pláne, hogy az összetört kocsi helyett jobbat adott az ügyfeleinek. (Via Forbes)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.