Összeeshetett Robert Mugabe

külföld
2014 január 05., 16:50
comments 1

Happyton Bonyongwe, a zimbabwei Központi Hírszerzési Szervezet vicces nevű igazgatója egy Baba Jukwa nevű facebookozó szerint szigorított Robert Mugabe elnök otthonának őrzésén, egy nappal azután, hogy a diktátor egészsége kérdésessé vált.

photo_camera Fotó: Philimon Bulawayo / Reuters

Baba Jukwa, aki a kormányzó párt tagja, és a Facebook-oldalán szokott korrupciós ügyekről írni, azt írja, Mugabe állítólag összeesett. Az elnök szóvivője, a szintén vicces nevű George Charamba cáfolta, hogy „az utolsó divatos diktátor” beteg lenne.

Rossz nyelvek szerint a jövő hónapban a 90. születésnapját ünneplő Mugabének prosztatarákja van.

Tavaly augusztusban a választáson Mugabe pártja csalással bőven kétharmadott szerzett, majd a diktátor elküldte a fenébe az ellenzéket. (The Sidney Morning Herald)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.