Egyre többet megyünk neki lámpaoszlopoknak

életmód
2014 január 07., 21:10
comments 6

Az Origó szúrta ki az Accident Analysis & Prevention című folyóiratban megjelent tanulmányt, ami szerint az okostelefonok miatt egyre többször fordul elő, hogy gyalogosok nekiszaladnak lámpaoszlopoknak.

Száz amerikai kórházban végeztek vizsgálatot, a felmérés szerint 2004 és 2010 között megháromszorozódott a hasonló esetek száma. Amíg országosan 2004-ben még 560 hasonló esetet regisztráltak, 2010-ben már több mint 1500-at. A tanulmány szerint ennél valószínűleg jóval többen szenvednek ilyen balesetet, de vagy nem mennek vele orvoshoz, vagy nem akarják bevallani, hogyan sérültek meg.

A szerzők szerint egyre több ilyen baleset várható, és a szülőknek meg kell majd a helyes telefonhasználat módját is tanítaniuk a gyerekeiknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.