Mutáns szuperpatkányok lepték el Angliát

ÁLLAT
2014 január 07., 14:38
comments 7

Angliát új veszély fenyegeti.

Mivel az ország déli részét heves esőzések és áradások sújtják, patkányok másztak elő a csatornákból és lyukakból, és megjelentek a házakban. A mutáns patkányok ellenállóbbak az eddigieknél, és nem hatnak rájuk a hagyományos patkánymérgek. A helyiek szeretnék, ha a törvényt megváltoztatnák, és erősebb mérgeket is engedélyeznék.

photo_camera Így rohad el egy döglött patkány

A patkányok ugyanis az emberre is veszélyes Weil-betegséget terjesztik, ami influenzaszerű tünetekkel jár, de sárgasághoz is vezethet a vesében – derítették ki kutatók több száz Berkshire-ben és Oxfordshire-ben megölt patkány megvizsgálása után.

Más EU-s országokban egyébként használhatnak erősebb patkánymérgeket is, de az angolok félnek attól, hogy ezek kárt tehetnek más állatokban is, például a patkányokat fogyasztó baglyokban, így ezeket nem engedélyezik.

(Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.