Ami idén a legnagyobb hülyeség lesz a techvilágban: hajlított tévék

TECH
2014 január 09., 10:49
comments 15

A héten elkezdődött az idei Consumer Electronics Show Las Vegasban. A nördök, vállalkozók és újságírók pedig ellepték a várost, ami olyan, mintha az összes amerikai sztereotípiát megpróbálták volna minél pontosabban kivitelezni. Mivel a Lenovo meghívott, hogy menjünk ki, a helyszínen nézhettük meg, hogy tombolnak a geekek az új kütyük között.

Állítólag a CES utoljára 2009-ben volt releváns, azóta ugyanis az lett a trend, hogy a fontosabb gyártók, mint a Google, az Apple és a Samsung külön eseményeken mutatják be a legújabb cuccaikat. A CES mostanra az iparág nagy bulija lett, ahol a függönyök mögött hatalmas üzleteket kötnek, de semmilyen lényeges dolgot nem mutatnak be. Mivel a nagy amerikai újságokat gyakorlatilag lehetetlen behozni, hiszen ők minden újdonsághoz azonnal hozzáférnek, és egész stábokkal települnek ki a CES-re, leginkább csak a benyomásokról érdemes beszámolni.

IMG_0352

Nagyon nagy újdonság nem volt idén, talán csak az Intel egészen apró számítógépe. Volt viszont pár teljesen felesleges dolgot is

Az idei legnagyobb trend a drónok és a hordható elektronika mellett hajlítható tévék voltak. A Samsung, ami egyébként az egyik óriási hangár majdnem felét kibérelte, egy csomó hatalmas görbített tévét mutatott be. Teljesen feleslegesen. Az ugyanis kapásból kiderült, hogy ezeket a tévéket soha senki nem fogja rendesen használni. Sőt, a hajlított tévé koncepciója is teljesen értelmetlen.

IMG_0353

Senki nem vesz ugyanis egy hatalmas tévét otthonra, aminek olyan kicsi a látószöge, hogy csak egyedül tudja nézni. Mert itt tényleg csak annak van értelme, ha valaki beül a tévé elé középre, és onnan élvezkedik. Ráadásul hiába óriási az ilyen tévék felbontása, gyakorlatilag semmit nem forgatnak még 4k-ban, és ha forgatnának is, nem lenne min tárolni.

IMG_0360

Ahogy a 3D-tévék teljesen meghaltak az évek alatt, úgy a hajlított tévék koncepciója is értelmetlen. Monitorként már sokkal jobban el lehet képzelni egy ilyet. Az egyik kiállított darabnál három hajlított monitort tettek egymás mellé, és tényleg sokkal természetesebb volt így játszani, mint egyetlen képernyővel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.