Láttál már ennél idegesítőbb 13 évest?

internetek
2014 január 09., 14:22
comments 171

270 ezer megosztásnál jár a Collective Evolution cikke, ami Logan Laplante 13 éves amerikai magántanuló videóját mutatja be. A srác már most annyira irritáló, hogy egyszerűen képtelenség végignézni a videót. (És az csak a kisebbik gond, hogy sapkában tartja az előadását.) Saját bevallása szerint nagyon sok TED-es inspiráló beszédet nézett meg, amik az ő beszédéhez hasonló, idegesítő, standupos stílusban előadott ötletprezentációk.

Azt hiszem, hogy a saját alternatív, kreatív oktatásáról beszél, de tényleg nem tudom, mert még soha az életben nem láttam ilyen idegesítő gyereket. Ahogy az indexes Földes András szépen megfogalmazta, olyan, mint egy szépségversenyre küldött, kisminkelt óvodás lány, csak a szülei épp „tudósnak” nevelték. A célja egyébként semmivel sem kreatívabb egy átlagos gyerekénél:

felnőttként egészséges és boldog szeretne lenni.

Ő egyébként a TEDx-et nyomatja, ami a TED-nek csak valami függetlenül szervezett másolata.

Komolyan csak kb. két percig bírtam, de aki szeret szenvedni, az itt jelölheti be, meddig bírta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.