Pomper Tibor beszélt arról, miért bundázott

Pomper az egyik legismertebb magyar labdarúgó, aki bunbabotrányba keveredett. Szerda este a Sportklubnak adott interjút, ezt mi az nb1.hu összefoglalója alapján közöljük.

A játékos végigjárta a magyar labdarúgás összes magaslatát, megfordult a BVSC, az FTC, a Dunaferr, a Fehérvár, a REAC, a Győr, a Honvéd és az SZTK csapatában is. És azt egy percig nem tagadja, hogy bundázott. De szerinte ehhez a magyar futball állapotai asszisztáltak.

Tíz klubjából nyolctól úgy távozott, hogy tartoztak neki, pályafutása fele alatt kölcsönökből élt. A Ferencvárosnál volt olyan félév is, hogy nem kapott fizetést, a Győrnél pedig négymillióval tartoztak neki. Ezért amikor megkeresték, belevágott.  

Akkoriban nem volt nehéz játékosokat találni a bundázásra, de inkább azt mondanám a játékosok maguk keresték a lehetőségeket, mert olyan helyzetbe kerültek, hogy azt a pénzt, amit már fejben elköltöttek, szerették volna valahogyan pótolni.

Szerinte az elsőrendű vádlottakkal túl sokat akarnak elvitetni, pár emberen vernék le a magyar foci utóbbi évtizedeinek minden mocskát. Szerinte nem bűnözőkről van szó, hanem eltévedt sportolókról. A börtöntől nem fél, de nem szeretne ilyen pitiáner ügy miatt rács mögé kerülni.

Mert ez pitiáner ügy, ha azt nézem nekem mit kellett elviselnem hosszú évek alatt a klubvezetőktől, mert amit ők műveltek az sokkal nagyobb bűncselekmény, mint, amit a játékosok tettek. Családokkal, kapcsolatokkal játszottak, ellehetetlenítettek embereket, és ezek az esetek soha nem derültek ki. Soha senki nem beszélt róluk.

- mondta. Szerinte amúgy a bunda még mindig jelen van a magyar fociban, mert minden feltétel adott hozzá. A 36 éves volt labdarúgóra még bőven várnak tárgyalási napok.

Ez pedig egy bődületes szabadrúgásgólja a Gara ellen.