Eltűnt az argentin elnöknő

külföld
2014 január 16., 15:55
comments 12
photo_camera Cristina Fernandez de Kirchner elnöknő az argentín demokrácia születésének 30. évfordulójára rendezett ünnepségen, Buenos Airesben, tavaly december 10-én. AFP PHOTO/Maxi Failla

Cristina Fernandez de Kirchner semmilyen formában sem jelent meg a nyilvánosság előtt december 13. óta, még Twitterét sem frissíti. Az elnöknőn októberben agyműtétet hajtottak végre, az operáció után többször is szerepelt, egsészségesnek és dinamikusnak tűnt. Egy hónapja azonban semmi hír róla, és mindenki arról beszél, hogy újra megrendülhetett az egészége. Közben pedig az argentin gazdaságot újabb válság fenyegeti, az infláció újra rekordközelbe szökött, 2014-re 30 százalékos drágulás várnak a szakértők. Ha pedig Kirchner tényleg munkaképtelen, az akár működési nehézségeket okozhat a kormányban. Az elnöknő és néhai férje, a 2010-ben elhunyt Néstor Kirchner tízéves uralmuk alatt erős elnöki hatalmat és szinte a kommunista országok személyi kultuszára hajazó rendszert építettek ki.

Bár a hivatalos kommunikáció szerint Cristina Fernandez de Kirchner dolgozik és minden nap részt vesz a kormányzati döntésekben, nehéz elképzelni, hogy a nyilvános szerepléseit mindig igen jól megtervező perónista-populista, divatrajongó elnöknő magától háttérbe vonulna ilyen válságos időszakban. (The Wire)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.