Mi lehet Bajnai Gordon Utolsó parancsa?

KULTÚRA
2014 január 16., 06:56

Az MTI interjút készített Bajnai Gordonnal, de engem még ennél is sokkal jobban érdekel, milyen könyveket olvas egy volt miniszterelnök. Már ha tényleg olvassa ezeket, és nem csak dísznek vannak ott. Amúgy nem díszkönyvespolcnak tűnik, ahhoz elég szedett-vedett.

Bajnai Gordon

Tom Clancy Utolsó parancsa a felső sor legszélén figyel, és bár ebből nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, itt a rövid szinopszis:

Az Egyesült Államok elnöke halott - és egy világ terhe zúdul Jack Ryan nyakába Tom Clancy leglélegzetelállítóbb  regényében.
Nem tudom, mit tegyek. Mihez, kezdjek? Kihez forduljak? Merre induljak?
Az Elnöki játszma utolsó oldalain a lehető legmegdöbbentőbb kép tárul az olvasó elé: az elnök holtan fekszik, a kabinet és a kongresszus legtöbb tagja halott, de a legfelsőbb bíróság és a vezérkari főnökök egyesített tanácsa sem élte túl a szörnyű tragédiát. Az elképedt és teljesen összezavart férfival, akit csak alig néhány perccel korábban neveztek ki az Egyesült Államok alelnökének, közölték, hogy ő az elnök. Meg kell nyugtatnia egy riadt és gyászoló nemzetet, el kell oszlatnia a világ vezető hatalmainak kételyeit, villámgyorsasággal ki kell derítenie a tragédia okát, majd le kell bonyolítania egy állami temetést, s mindeközben a lehető legrövidebb időn belül próbálja meg újraszervezni a kabinetet és a kongresszust.

A kép kattintásra hatalmasra nyílik, lehet tovább mazsolázni.

Bajnai Gordon

Fotók: MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.