Nem Vona Gábort jellemezné az, ha a rák kienné a belét

jog
2014 január 16., 10:02
comments 39

Ma volt annak a pernek a másodfokú tárgyalása, amiben első fokon már elítélték Balavány György újságírót Vona Gáborral szemben.

Vona azért perelte be Balaványt, mert korábban egy cikkében azt írta, hogy "náci", "nyilas", és egy olyan átokmondás idézete is szerepelt a cikkben, hogy "a rák egye ki a belét".

Első fokon Balaványt megrovásra ítélték, de nem a náci és nyilas jelzők miatt, mert ezek véleménnyilvánítások voltak. Hanem azért, mert az átkozódás olyan súlyú volt, hogy az már személyiségi jogokat sértett.

A másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte a döntést, mert a bíró szerint rágalmazni csak úgy lehet, ha a rágalmazott jelleméről mond valamit az állítás. A "rák egye ki a szívét" pedig ennek nem felel meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.