Bedőlt az ócsai állami lakópark

POLITIKA
2014 január 17., 07:27
comments 30

Vége az ócsai kísérletnek.

Az állam 2,5 milliárdból 80 házat húzott fel Ócsa közelében, hogy ott kapjanak otthont a devizahitelükbe belebukott, otthonukat elvesztett emberek. A Máltai Szeretetszolgálatnál lehetett pályázni, és a győztes elesettek bérbe vehettek egy-egy házat. A házak Ócsa külterületén épültek.

A szociális lakópark 80 házából 42-ben vannak most bérlők. A Nemzeti Eszközkezelő leállította az újabb pályáztatásokat. Feltehetően katasztrófák idején kitelepített embereknek tartják fenn ideiglenes szállásokként a házakat, de az is lehet, hogy később eldaják őket. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.