Igaz mondatokat tulajdonítottak a Nézőpont Intézetnek. Most helyreigazítást kérnek

2014 január 18., szombat 18:31
34

Szóval a RIA orosz hírügynökség valami ilyesmit idézett a Nézőpontnak tulajdonítva.

"Mindenki meglepődött. Sokáig Orbán Viktorra nem lehetett Moszkva barátjaként tekinteni. Az elmúlt években többször használt Oroszország-ellenes retorikát. A legtöbb támogatója körében ez nagy meglepetés volt – mondta Mráz Ágoston, a kormányhoz közel álló Nézőpont politikai elemzőközpont vezetője."

Ami itt le van írva, az tényszerűen igaz. Orbán százszor törölte bele már a lábát az oroszokba, bármikor boldogan Moszkvázott, ha épp az kellett. Így aztán valószínűleg tényleg sokan meglepődtek, hogy ilyen nagy pajtások lettek most Paks miatt Putyinnal.

Az viszont tényleg nagyon fura lenne, ha ezt Mráz Ágoston mondta volna, aki ugye akkora barátja a Fidesznek, hogy még a szervilisátra is felfért.

Hát a Nézőpont most esküdözik is, hogy ők ilyet nem mondtak.

"A RIA Novosztyi orosz hírügynökség egy interjút készített Mráz Ágoston Sámuellel, a Nézőpont Intézet vezetőjével. A paksi atomerőmű fejlesztéséről szóló beszélgetésből 2014. január 17-én megjelent cikk egy része tévesen olyan mondatokat tulajdonított neki, amelyeket ő nem mondott. A Nézőpont Intézet helyesbítést kért az ügynökségtől."

Igazmondási ügybe keveredtek. Annyira drukkolok, hogy a Fideszben higgyenek nekik! (Index)

UPDATE:

Az Index a Wayback Machine nevű netes archíválós szolgáltatás összehasonlította Mráz nyilatkozatának január 16. és 17-i változatát. Úgy néz ki, hogy a kettő között szinte semmi különbség nincs, viszont így már lehet majd mondani szépen a polgári szalonokban, hogy ők (a Nézőpont) helyreigazítást kértek az oroszoktól, és azok változtattak is a cikken. Mert ugye utánanézni senki sem fog, hogy pontosan mit is módosítottak. Részletek az eredeti linken.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt