Valószínűleg akkor a zsidók tehetnek az antiszemitizmusról

POLITIKA
2014 január 21., 11:34
comments 293

A gettó falait is két oldalról, ugye.

Nagyjából ebben a szellemben ontja magából az irgalmatlan baromságokat Eőry Zsolt, a KDNP diósdi elnöke.

Eőry egyik ismerőse a Facebookon osztott meg (publikusan, tehát mindenki számára látható módon) egy Szombatban megjelent cikket az antiszemitizmusról. Nem, ez nem egy olyan cikk, amiben bárki a magyar antiszemitizmus miatt jajveszékel, hanem pont egy olyan interjú, amiben viszonylag higgadtan elemzik a jelenséget. Érdemes elolvasni.

De egy alapos, árnyalt írás nem válthat ki mindenkiből ugyanolyan reakciót.

Eőryből például ezt hozta ki:

"Az antiszemitizmus általában nem az égből pottyan, hanem valami oka szokott lenni. Azt is kutatták?"

Aztán

"Miért éppen ellenük lennének (vannak) előítéletek? Mások iránt miért nincs vagy alig? Csak van valami oka...! :)"

Értik ugye? SZMÁJLI!

"Az antiszemitizmus több ezer éves (már az egyiptomiak is üldözték és dolgoztatták őket), csak akkor még nem így hívták (csak a XX. szd. eleje óta). Ez nem igazolás, csak tény. De mi az oka? A többi népről nem tudok ilyet."

Mindjárt berakom az egész threadet, és ott végig lehet nézni minden hozzászólást, de egyet még hadd emeljek ki. Miután Eőry ismerőse szól neki, hogy be kéne fejezni az ostobaságokat, az elnök úr így válaszol:

"Kedves Balázs! Ez nem volt a kérésemben, az antiszemitizmus esetleges vádját pedig már most visszautasítom."

Ehhez tartsa magát mindenki! Kösz!

UPDATE:

Többen szóltak itt a szerkesztőségben, hogy a KDNP ifjúsági tagozata, az IKSZ éppen azért akarja elvitetni a Corvinusról Marx szobrát, mert Marx antiszemita volt. Annyira kiakadtak ezen, hogy tegnap még tüntetés is volt. Eőry asszem nem vett részt. Viszont saját Facebookján megosztotta a kezdeményezést. Nem bírja az antiszemitákat, na.

eőry

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.