Dolgozik a csajom. Rámehet a kapcsolatunk?

életmód
2014 január 23., 10:06

Kedves Anarki!

Az lenne a kérdésem,hogy mit gondol(sz?) arról,hogy a modern világban a férfiak önbecsülését mennyire rombolja az,hogy a nők dolgozni kezdtek és emiatt mára legtöbb esetben a régi családmodell miszerint a ffi dolgozik és eltartja a nőt,a nő pedig a gyerekekkel otthon van nem működik?
Rámehet egy kapcsolat erre?

Üdv.: TQ

Kedves TQ,

Férfija válogatja, de egy férfiközpontú, patriarchális berendezkedésű világban egy férfiból sajnos tényleg roncsot csinálhat, ha a nő, akivel él, sikeresebb nála – mondjuk több pénzt keres, jobb pozícióban van, híresebb, vagy csak menőbb munkát végez. Tudok olyan nőről, aki éppen ezért konkrétan titkolja a férje elől, mennyivel többet keres nála.
Na de ki akar ilyen világban élni? Ahhoz, hogy változzon a helyzet, elsősorban bátor férfiak kellenek. Ha nem hangzana hülyén, azt mondanám, forradalmárok. És a forradalom nem ott kezdődik, hogy a férfi elmegy gyesre, és elkezd vadul pelenkázni, hanem sokkal apróbb lépésekkel. Mondjuk azzal, hogy szabadságot vesz ki, és egy kurva hideg januári csütörtök délelőtt lebattyog a gyerekkel a játszótérre. Ahol simán lehet, hogy ő lesz az egyetlen férfi. Mert ilyen világban élünk, egyelőre.
Nem lehet mindenki forradalmár. De ha arra, hogy egy nő dolgozik, rámegy egy kapcsolat, akkor feltehető, hogy a férfi logisztikai, munkaszervezési vagy karrierproblémákkal, esetleg önbizalomhiánnyal küzd. Vagy nem elég empatikus. Vagy nem elég bátor.

Szia,
anarki

xxx

Kedves 444-olvasók,

A Tabuk Nélkül Csütörtökben párkapcsolati és szexuális tárgyú kérdéseitekre válaszolok. Bármilyen kérdésre, tabuk nélkül, úgyhogy írjatok bátran!

Néhány tudnivaló:

  • Ha olyan a kontent, lesz rajta egy 18+-os matrica.
  • Nem gyártok kamu kérdést, még mielőtt. Soha.
  • Ilyen sem volt a 444-en, és remélem, nem is lesz: kommentelni nem lehet. Nem miattam, nekem vastag a bőröm, hanem azok miatt, akik kérdeznek. Alapvető védelem a direkt rosszindulatú szemétkedők ellen.
  • Minden nevet és emailcímet teljesen bizalmasan kezelek, ami azt jelenti, hogy soha senkinek. Azért valahogy írjátok alá a mailt, hogy legyen kinek válaszolni.
  • Ennyi az összes szabály, úgyhogy kérdezzenek őszintén. Tabuk nélkül, mint az Abony és környéke!

Ide írjatok: anarki@444.hu