Ha nincs a sör, két bűncselekmény sincs Magyarországon

bűnügy
2014 január 25., 08:16

Kezdjük Várlapotával.

Ott az történt, hogy megállt egy autós a lakótelepen január 20-án este nyolckor. A slusszkulcsot az autóban hagyta (1. hiba), mert csak beugrott valahova a közelben. Visszanézett, és látta, hogy már be is pattant egy férfi a kocsijába, és elhajtott. Kétségbeesetten elkezdett futni az autó után, és utol is érte, mert az ügyetlen tolvaj nem tudott bevenni egy kanyart az utca végén, és a szalagkorlátnak ütközött.

A tolvaj hátrahagyta a kocsit, de a hátsó ülésről kikapott egy ott hagyott (2. hiba) rekesz sört, és elszaladt vele. Nem tudom, hogy milyen kondícióban volt az autó tulajdonosa, de nem tudta utolérni a  teli sörösrekesszel futó tolvajt, pedig az nem annyira könnyű.

A polgárőrök segítségével aztán a rendőrök elkapták a tolvajt, akiről kiderült, hogy korábban ismerősei pénztárcáját is megfújta.

És akkor ott van Tata.

Egy szórakozóhelyen találkozott két férfi január 17-én, ki tudja miért, az egyik egy söröskorsóval fejbe vágta a másikat. V. Szilveszter orvoshoz ment a sérülésével, de a rendőröket nem kereste fel, mert jobb ötlete támadt. Kiderítette, hogy ki ütötte le, és félmillió forintot kért tőle cserébe azért, hogy nem jelenti fel. A söröskorsós ember csak látszólag ment bele az alkuba, még a részletfizetésben is megállapodtak, ő maga jelentkezett a rendőrségen, és feljelentette zsarolás miatt V. Szilvesztert, akit el is fogtak a rendőrök, amikor át akarta venni a félmillió első részletét. Zsarolás megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe. Hogy a söröskorsóval büntetlenül lehet-e emberkedni szórakozóhelyen, az sajnos nem derült ki a rendőrségi hírből. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.