Pápavért loptak Olaszországban

bűnügy
2014 január 27., 13:16

II. János Pál Pápa, Isten nyugosztalja, imádta a Róma környéki Abruzzót. Stikában sokszor kislisszolt a Vatikánból, és síelni, kirándulni, imádkozni járt a környező hegyekbe. 2011-ben, hat évvel 2005-ös halála után egykori magántitkára, Stanislaw Dziwisz bíboros egy kis vért adományozott emlékbe a jó abruzzóiaknak. Az aranyból és üvegből készült szelencében tárolt vért a San Pietro della Ienca templom egy üregében tartották, onnan vitték el a gonosz pápavértolvajok. Akik egyébként semmi mást nem vittek el a templomból.

És hogy honnan tett szert a bíboros a pápa vérére? 1981-ben tettek belőle félre egy kicsit, amikor Mehmet Ali Agca életveszélyesen megsebesítette II. János Pált.

Via The Guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.