Jól sikerült a külföldről szavazóknak készült állami oldal

Pont egy hete írtunk arról, hogy elindult a “választási ügysegéd“. Ezen oldalon lehet kérni, hogy a felvegyék a választási névjegyzékbe, ha nem itthonról szavaz. Akkor megkértük, hogy teszteljék a rendszert. Akik írtak nekünk, azoknak szinte mind tetszett.

Ágnes:

"Nekem minden simán ment. Kitöltöttem a magyarorszag.hu-n a kérelmet, hogy Brüsszelben akarok szavazni és 4 nap múlva már jött is a határozat egy e-mailhez csatolt pdf fájlban, hogy minden rendben. Nem adtam meg csak e-mail címet, úgyhogy nem tudom, hogy az állandó lakcímre küldtek-e bármit."

Dávid:

"Körülbelül egy hónappal ezelőtt próbáltam meg először ezt a regisztrációt. Mondanom sem kell, hogy akkor ez nem sikerült. Az oka egy eléggé egyszerű volt, egész egyszerűen a külképviseleti listán nem volt rajta Izrael, sőt, max 10 ország ha volt. Most hogy láttam ezt a cikket, gondoltam megpróbálom újra, aztán próba szerencse. Azóta kicsit a felület megváltozott, használható is a rendszer, sőt, elsőre sikerült a regisztráció."

Viktor:

"Itt kicsit meglepő, hogy a létező összes adatom meg kell adni, bar Ügyfélkapun keresztül leptem be - miért nem képes átemelni valamelyik Kubatov-listárol az adataimat akkor már? Most nagyon jól jött, hogy minden hivatalos doksim, fényképem fent van a Google Drive-on, különben honnan is tudnám a személyi számom (ami ugye csak a lakcímkártyán van, és nem egyenlő a szemelyi igazolványom számával). Ezt leszámitva, meglepően gördülékeny volt a regisztráció, nem volt semmifele érthetetlen menürendszer, elbujtatott opciók, állandó rendszerhibák, egy szimpla webes kerdőivhez hasonlatosan végig lehet pörgetni egy perc alatt."

Boglárka:

Kipróbáltam, és legnagyobb meglepetésemre, nagyon szuperül működik az oldal. Érthető, nem dob vissza hülye hibajelentéseket, 2 perc alatt végeztem :)

Sándor:

Chrome Beta for Android megbukott a személyi számon, akárhogy írtam be. Csatoltam. Múltkor amúgy pont küldtem, hogy a Chrome Desktop csak Magyarország tanúsítványát nem ismerte fel, és figyelmeztetett. Végül asztali böngészőből csak sikerült, egész könnyen, még Ügyfélkapu nélkül is végre.