Aki ezentúl Cronut néven készít cronutot, megsérti az Ansel pékség védjegyét

gazdaság
2014 január 30., 13:44

Az amerikai szabadalmi hivatal hivatalosan is bejegyzett védjegyként ismerte el a cronutot. Ezen a néven ezentúl a világon egy pékség, a manhattani Ansel készíthet péksüteményt. Ez az, ami előtt az Iphone 5s premierjének napján hosszabb sor kígyózott, mint a közeli Istore előtt.

Ha nem hiszi, itt a bizonyíték:

cronut_tm

Ez mondjuk főleg az Egyesült Államokon kívüli cronututánzókat érintheti, mert az amerikai pékségek már eddig is más-más néven másolták a croissant és a donut kereszezését. Philadelphiában például Swiss Cro-Creme-nek, Washingtonban Doissant-nak hívják. (Via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.