Bíróság előtt a tüntetőt agyonverő török rendőrök

külföld
2014 február 03., 08:40

Megkezdődött annak a nyolc embernek, köztük négy rendőrnek a büntetőpere, akik tavaly nyáron Eskisehirben agyonvertek egy 19 éves tüntetőt. A gyilkosság a tavaly nyári tiltakozások szimbolikus eseménye lett.

A 19 éves Ali Ismail Korkmazt június 2-án vette körbe egy nyolcfős csoport az eskiheri tüntetésen. Baseballütőkkel és gumibotokkal támadtak rá. Korkmaz ezt még túlélte, de kómába esett és 38 nappal később belehalt a sérüléseibe.

A támadást biztonsági kamerák rögzítették.

A nyolc támadót előre megfontolt emberöléssel vádolják, amiért életfogytiglani börtönt is kaphatnak.

A pert Eskisehirtől ötszáz kilométerre, Kayseriben tartják, de a helyzet így is feszült. A bíróság környékén több nagygyűlést is tartanak, a rendet kétezer rendőr biztosítja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.