Az MSZP-s Simon Gábor százmillióiról ír a Magyar Nemzet

Nincs jó passzban a simonság manapság: alighogy kidobták a Való Világ villájából VV Simont, a szocialisták képviselője, volt választmányi elnöke Simon Gábor került az újságok címlapjára.

A Nemzet meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy a politikus 240,24 millió forintot tart osztrák értékpapírszámlákon, amikről nem számolt be vagyonnyilatkozatában.

Az újság úgy tudja, Simon 2008-ban nyitotta a számlákat, ahová

2008. január 28-án és 2009. április 10-én ezekre a számlákra 575 000 eurót és 162 954 dollárt helyezett el. (...)  A betétszámla egyenlege 2013. október 16-án 770 000 eurót – tegnapi árfolyamon 240 240 000, azaz kétszáznegyvenmillió-kétszáznegyvenezer forintot – mutatott.

Arról, hogy mindezt honnan tudja a Magyar Nemzet, semmit sem lehet tudni.

Forrás: Facebook/Simon Gábor

Megpróbáltuk elérni Simon Gábort, de egyelőre sem telefonon, sem emailen nem sikerült vele felvenni a kapcsolatot.

A cikk még hosszan részletezi egyébként, mi mindent tüntetett fel Simon a vagyonnyilatkozataiban, de ez a tetemes összeg, a Nemzet megfogalmazása szerint "mesés vagyon" nem szerepelt köztük.

Érdekes adat egyébként, hogy 2002-ben éppen Simon volt az, aki Orbán vagyonnyilatkozata miatt eljárást kezdeményezett.

mert megítélése szerint feltűnő aránytalanság állt fenn a miniszterelnök vagyoni helyzete és több vagyonnyilatkozatában megjelölt vagyoni állapota között.

- írja az ügy kapcsán az Index. (MNO)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.