Mégsem adja el orosz tulajdonosa a Dunaferrt

gazdaság
2014 február 07., 05:56
comments 1

Visszautasította a kormány vételi ajánlatát az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosait képviselő Vnyedekonombank képviselői, írja a Magyar Nemzet. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tegnapi találkozón kérdezett rá, hogy hajlandóak lennének-e eladni a Dunaferrt, mire a válasz a határozott nem volt. A vasművel hosszú távon számol az orosz tulajdonos, komoly fejlesztéseket eszközölni az üzemen. A megbeszélésen állítólag szó esett még Paksról és a Malévról is.

Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, aki részt vett tegnap a tárgyalásokon, elmondta: az oroszok egyértelműen kijelentették, hogy Közép-Európa legversenyképesebb vasgyárát szeretnék létrehozni. Aláírták az első számú kohó felújításáról szóló szerződést. A tárgyaláson elhangzott, hogy 400 főtől válna meg az üzem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt