Napi kvíz: ki mondta, hogy az oroszokkal nem lehet olyan megállapodást kötni, amit tíz évre titkosítanak?

2014 február 12., szerda 9:14
28

"Tudnunk kell dolgokról. Nem lehet az oroszokkal olyan megállapodást kötni, olyan szerződést aláírni, amelyet tíz évre titkosítanak, hogy mi ne tudhassuk meg, hogy pontosan honnan, kik, hogyan befolyásolják az életünket, és pontosan milyen gazdasági számítások alapján várhatjuk Magyarország felemelkedését vagy éppen meggyengülését."

Nem, ezeket a mondatokat nem most és nem a paksi atomerőmű bővítéséről mondta az, akinek a nevét még nem árulom el. Hogy ki ő? Egy másik idézet a beszédéből talán segíthet a megfejtésben:

"Sosem gondoltam volna. 1988-ban különösen nem. Hát, ha mi nem penderültünk volna, ha nem is a Pilvax kávéház asztalára, de a Hősök terére, akkor az oroszok még mindig itt szalonnáznának a kertek alatt."

Igen, eltalálta. Orbán Viktor gondolt egészen mást az orosz-magyar üzleti megállapodásokról 2008-ban, mint most. A 2008-as országjáró kampány rákosmenti állomásán, 2008. február 28-án elhangzott beszéd leiratát Orbán Viktor hivatalos oldalán olvashatja, itt pedig meg is nézheti a rövid szemelvényt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt