Gyurcsány: Orbán álnok, erőszakos gyarmatosító

2014 február 15., szombat 17:00
275
 • Évértékelő beszédet mondott Gyurcsány Ferenc.
 • Szerinte Mesterházy Attila meg fogja verni Orbánt.
 • Ráadásul “át kell vinnie Kádár népét a túlsó oldalra”.
 • Az esemény mégis leginkább arról magad emlékezetes, hogy élő tévéközvetítése megszakadt, alaposan felborzolva ezzel a rajongók kedélyeit.
 • A 444 élő tudósítása itt olvasható.

Magyarországon történelmi válság van. Mintha egy mocsár közepén állnak, süpped a lábunk alatt a talaj. A társadalom túlnyomó többség nemcsak csalódott, hanem fogalma sincs, hogy merre tovább. Itt állunk a semmi közepén

- adta meg beszéde alaphangját a volt miniszterelnök. Bár azt ígérte, értékelésének lényege nem Orbán gyalázása lesz, mert az túl könnyű lenne, ez mégis elég hangsúlyos rész volt a beszédben. Ami ötven nappal a választás előtt nem is kifejezetten meglepő.

beszed

Keleten nincs boldogság, az tuti

Orbán szerinte

 • silány fickó, aki szidja az EU-t, miközben a pénzüket akarja
 • szélhámos
 • elindult keletre, de ott nem találja meg a magyarok boldogságát, az tuti
 • ha Szent István olyen lett volna, mint ő, visszament volna Etelközbe és nyergestáska-csökkentést hirdetett volna
 • álnok, erőszakos gyarmatositó, aki nem hagyja, hogy az légy, aki vagy

Attilának sikerülni fog

Önmagával kapcsolatban viszont azt mondta, hevesebb volt a kelleténél, ezért nem sikerült megváltoztatni az országot és az emberek gondolkodásmódját - de Mesterházy Attilának (akit a következő miniszterelnöknek nevezett) ez sikerülni fog.

“Nem azért kell győzni, hogy több legyen egy picivel a családi pótlék, hogy beengedjük a fiatalokat ingyen az egyetemre, hogy kopasz fiatalok ne tépjék ki az ember kezéből a Népszabadságot. Hanem azért, mert itt állunk még a határon. Nem lehet hidat építeni Kelet és Nyugat közé, és aztán a hídon élni. Mi nyugaton szeretnénk élni.”

A baloldali választókat pedig azzal próbálta biztatni, hogy a közvélemény-kutatási adatok semmire sem, jók, az emberek félelmben élnek, ezért nem merik megmondani, kire fognak szavazni.

Technikai zavar

somogyi

A beszédet az ATV és a Klubrádió is élőben adta volna, illetve el is kezdte adni, de a közvetítések megszakadtak, ami komoly felzúduláshoz vezetett a baloldali interneten.

A beszéd végén az ellenzék vezető politikusai (Bajnai kivtételével) közösen felálltak a színpadra, majd szétszéledtek.

dk

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt