Életben van a meglőtt önkéntes lány

külföld
2014 február 20., 20:56
comments 38

Délután terjedt el, hogy belehalt sérüléseibe a vörös keresztes ruhát viselő, a Majdan sebesültjeinek segítő 21 éves önkéntes lány, akit egy mesterlövész lőtt meg. Azóta tisztázódott, hogy túlélete a lövést.

oleysa2

A Kiyv Postnak nyilatkozott egy szemtanú, aki meglátogatta a lányt a kórházban, ahova az eset után szállították, és azt mondta, már visszanyerte az eszméletét.

Oleszja Zsukovszkaja a lövés után, még azelőtt, hogy elveszítette az eszméletét, annyit posztolt ki:

Haldoklom.

Posztja hamar elterjedt, és voltak olyanok, akik meg is erősítették, hogy belehalt a sérülésekbe. A valóság azonban az volt, hogy kórházba szállították, és túlélte a lövést.

oleysa

Zsukovszkaja november, vagyis a tüntetések eleje óta kint volt a téren.  Nem sokkal a zavargások újrakezdése előtt hazautazott Nyugat-Ukrajnába, Kremenecbe. Amikor február 18-án meghallotta, hogy újabb összecsapások kezdődtek, buszra szállt és visszaindult Kijevbe.

"Szükség van a támogatásodra. Még rosszabbra fordulhat a helyzet"

- posztolta az elmúlt napokban, és folyamatosan arra bíztatta barátait, hogy segítsenek ők is. Február huszadikán aztán meglőtték, miközben a sebesülteknek segített. (Kiyv Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.