Pintér Sándortól kapott dísztőr is felbukkant az elmenekült ukrán főügyész házában

külföld
2014 február 24., 08:14
comments 8

A pár napja lemondott, és azóta felszívódott Viktor Psonka egykori legfőbb ügyész klasszikusan szovjet mód giccses palotájára tegnap már rácsodálkoztunk. Akkor azonban mi nem szúrtuk ki, hogy a rengeteg aranyozott dísztárgy közül az egyik alatt kis felirat hirdeti, hogy azt bizony a magyar belügyminisztertől kapta ajándékba.

kard

 

A dísztőr amúgy valószínűleg nem aranyból van, mint a Cink is írja, Pintér 2012-ben alapított egy emléktárgyat, aminek leírása így szól:

A dísztőr miniszteri emléktárgy egyedi tervezésű, kézi munkával, kovácsolt acél kétélű pengével, nikkelezett kivitelben, valamint ezüstözött magyar címerrel, a hüvely két félből ezüst összeforrasztással, polírozva, speciális svájci lakkbevonattal, a markolat mahagóni fából zsinórozva, a markolatvédő szintén két félből, ezüst forrasztással, polírozva, lakkozva készített.

Psonka tavaly év végén járt Magyarországon, akkor találkozott Pintérrel is, jó eséllyel akkor kaphatta a tőrt is. Hát nem örülhetett neki sokáig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.