Bocsánatot kér a Morrison's a kitiltott jogászhallgatótól

jog
2014 február 27., 13:14
comments 21

Megegyezéssel ért véget az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárása a Morrison’s 2 szórakozóhely és Janan Mirwais jogászhallgató között.

Az Afganisztánban született, 1990 óta Magyarországon élő Janant, akinek sötétebb a bőre az átlag magyarnál, tavaly októberben nem engedték be a bulihelyre. Arra hivatkoztak, hogy korábban problémák voltak vele, ez azonban nem volt igaz. A történetről bővebben itt írtunk. A jogászhallgató (aki azóta már jogász) akkor az EBH-hoz fordult.

Csütörtökön négyórás tárgyalás után egyeztek meg.

“Először azt ajánlották fel, hogy egyszer cserébe ingyen bulizhatok. Ezt nem fogadtam el”

- mondta a tárgyalásról Janan. Ő viszont tett egy másik ajánlatot, amit a hely vezetője elfogadott. Ez alapján a Morrison’s 2-nek nyolc napon belül angolul és magyarul is bocsánatot kell kérnie tőle honlapján és a Facebookon. Hatvan napon belül pedig rendeznek egy menekültbulit, ahova ingyenes lesz a belépés, és kifejezetten menekülteket várnak majd.

A Morrison’s 2-nek nem ez volt az első hasonló esete. 2012 novemberben nem engedtek be cigány fiatalokat, akiknek sem a ruházatával, sem a viselkedésével nem volt akkor probléma. A helyet üzemeltető Becsület Kft.-t ezért elmarasztalták, büntetést azonban nem kaptak.

Disclaimer: Janan személyes jó ismerősöm.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.