Drónokkal csinál internetet a Facebook

TECH
2014 március 04., 21:38

Most derült ki, hogy 60 millió dollárért (13 milliárd forintért) valószínűleg megveszik a Titan Aerospace nevű, drónokkal foglalkozó céget.

Ezek a drónok 20 kilométer magasan repülnek, és napenergiával, illetve akkumulátorról hajtják magukat. Így gyakorlatilag olyanok, mint egy kis műhold, csak sokkal olcsóbbak. Egy gép leszállás nélkül akár 5 évig is a levegőben maradhat.

A Facebook valószínűleg antennaként használná ezeket a drónokat, és belőlük állna a Facenet, az olcsó, gyors internet, amit Mark Zuckerberg Facabook alapító minden emberhez el akar juttatni a Földön. A Google-nak is van hasonló elképzelése, ők hőlégballonokkal csinálnák kb. ugyanezt. (NYT, Techcrunch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.