Biszku Béla: Nem félek

2014 március 18., kedd 5:59
38

Biszku büntető pere kedden kezdődik a budai bíróságon, a vádirat emberöléssel vádolja. Az 1956-os forradalom után 49 ember kivégzéséért vonják felelősségre, ezért életfogytiglant kaphat. A Blikk készített az egykori MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának tagjával egy interjút, ebből tudhatjuk meg, hogy a 93 éves férfi egy 66 négyzetméteres odúban tengeti mindennapjait. A lakás földszinti. Elmondása szerint az utcán nem nagyon ismerik fel, nem köpik le, nem támadják meg, csak idős ember mennek oda hozzá jó egészséget kívánni. Biszku szereti ha Béla bácsinak szólítják és nem érti, hogy miért vádolják.

56-ban nem voltam belügyminiszter, éppen a Budapesti Pártbizottság kerületi szervezeteinek újjászervezésével foglalkoztam, nem voltam a karhatalomban. Miért nem beszélnek arról, amit a Budapesti Pártbizottság ellen tettek a felkelők? Apai jó barátomat, Mező Imrét – fehér zászlóval a kezében – mellettem lőtték hasba. A szerencsétlen kiskatonákat meg felhúzták a fára.

biszku

Nem fél attól Biszku, hogy elítélik, az eljárás igazságtalannak és figyelemelterelésnek tartja. Ha börtönbe kell mennie, azt emelt fővel teszi. Kommunista luxusnyugdíjáról, ez tartja:

A rendszerváltozáskor 25 ezer forinttal mentem nyugdíjba, majd idővel emelgették, mint mindenkinek. Most 268 ezer forint, tavaly csökkentették 15 ezer forinttal, most megint emelték néhány ezerrel.

 

Biszku barátai már rég meghaltak, most irgalmas rendi nővérek járnak hozzá takarítani. (Blikk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt