Biszku Béla: Nem félek

bűnügy
2014 március 18., 05:59
comments 38

Biszku büntető pere kedden kezdődik a budai bíróságon, a vádirat emberöléssel vádolja. Az 1956-os forradalom után 49 ember kivégzéséért vonják felelősségre, ezért életfogytiglant kaphat. A Blikk készített az egykori MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának tagjával egy interjút, ebből tudhatjuk meg, hogy a 93 éves férfi egy 66 négyzetméteres odúban tengeti mindennapjait. A lakás földszinti. Elmondása szerint az utcán nem nagyon ismerik fel, nem köpik le, nem támadják meg, csak idős ember mennek oda hozzá jó egészséget kívánni. Biszku szereti ha Béla bácsinak szólítják és nem érti, hogy miért vádolják.

56-ban nem voltam belügyminiszter, éppen a Budapesti Pártbizottság kerületi szervezeteinek újjászervezésével foglalkoztam, nem voltam a karhatalomban. Miért nem beszélnek arról, amit a Budapesti Pártbizottság ellen tettek a felkelők? Apai jó barátomat, Mező Imrét – fehér zászlóval a kezében – mellettem lőtték hasba. A szerencsétlen kiskatonákat meg felhúzták a fára.

biszku

Nem fél attól Biszku, hogy elítélik, az eljárás igazságtalannak és figyelemelterelésnek tartja. Ha börtönbe kell mennie, azt emelt fővel teszi. Kommunista luxusnyugdíjáról, ez tartja:

A rendszerváltozáskor 25 ezer forinttal mentem nyugdíjba, majd idővel emelgették, mint mindenkinek. Most 268 ezer forint, tavaly csökkentették 15 ezer forinttal, most megint emelték néhány ezerrel.

 

Biszku barátai már rég meghaltak, most irgalmas rendi nővérek járnak hozzá takarítani. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.