Welsz dokumentumokkal teli pincét mutatott a rendőröknek

Illegális tevékenységének szinte a teljes dokumentációját átadta a rendőrségnek a halála előtti órákban Welsz Tamás, írja rendőrségi forrásokra hivatkozva a Népszabadság.

A lap szerint iratok, köztük az elmúlt években kiállított bissau-guineai útlevelek igénylőlapjai, és néhány kész okmány fénymásolata is a rendőrség kezére került. A vállalkozó először a Logodi utcai irodában találkozott a rendőrökkel, ezt előre egyeztették. Eddigre előkészített számos dokumentumot és adathordozót, majd kinyitották az iroda pincéjét, ami tele volt dokumentumokkal. Ennek szemtanúja is van.

Welsz Tamás Afrikában (Forrás: Charity March)

Ezután azt mondta a rendőröknek, érdi lakásában is vannak értékes dokumentumok, ezért együtt odamentek. Ott átadta azokat az iratokat, amelyeket a rendőrök a házkutatáson nem találtak meg, ekkor jelen volt az élettársa is.

"Kérdés, hogy csak az útlevélügyletekkel kapcsolatos iratokat adta-e át a hatóság embereinek, vagy az ismerői szerint lényegesen nagyobb volumenű „bizniszéről”, a vagyonosodási ügyekhez nyújtott segítségről is beszámolt-e a rendőröknek"

- írja a Népszabadság.

Welsz Tamás érdi otthona

Welsz Tamás csütörtökön halt meg, miután rosszul lett a rendőrautóban. Kórházba szállították, de már nem tudtak segíteni rajta. Halálával kapcsolatban az első órákban egymásnak teljesen ellentmondó, zavaros információk jelentek meg. A rendőrség másnap közölte, külsérelmi nyomot nem találtak rajta, idegen anyagot nem vett magához. Együttműködött a rendőrökkel, és nem alkalmaztak semmilyen kényszerítő eszközt, így bilincset sem vele szemben.