Most négy oroszlánt ölt meg a dán állatkert, ahol a zsiráffal is végeztek

életmód
2014 március 25., 16:22
comments 58

Az állatokat hétfőn altatták el a koppenhágai állatkertben, most nem volt nyilvános boncolás, mint a zsiráf halála után.

Februárban óriási botrány lett belőle, hogy lelőtték, és nyilvánosan felboncolták Marius-t, a fiatal zsiráfot. Az állatot több más állatkert is befogadta volna, de a dánok inkább leölték, és boncolás után odaadták a húsát az oroszlánoknak. Mariusnak azért kellett meghalnia, mert

"genetikailag fontosabb egyedeknek kellett a hely".

Mint kiderült Marius-ból falatozó oroszlánoknak sem lett szebb vége az állatkertben.

Hamarosan egy új hím érkezik Koppenhágába, ezért altattak el most 4 oroszlánt. Egészen pontosan azért, mert két állat túl öreg volt, 10 hónapos kölykeiket pedig amúgy is megölte volna az új hím.

Az állatkert közleménye szerint ezúttal próbáltak új helyet keresni a 2 idősebb és a két kölyök oroszlánnak, de miután nem kellettek senkinek, elaltatták őket. (theguardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.