18 év után sem kapták meg az állampolgárságot a díjnyertes magyar imázsfilm alkotói

POLITIKA
2014 március 26., 14:31
comments 126

Facebook-oldalán írt arról Danila Kostil, hogy a magyar hatóságok ismét elutasították az ő és testvére állampolgársági kérelmét. Kostil Üzbegisztánban született, 12 éves korában költöztek Magyarországra. Testvérével sikeres reklámfilmrendezők, és ők forgatták a Berlinben Ezüst-medve díjjal is jutalmazott Magyarország - Több, mint amit vártál című imázsfilmet is tavaly. Úgy látszik, ez sem volt elég. Posztjában ezt írta:

Kostil Luka testvérem nevében is köszönöm Magyarországnak, hogy 18 év után is elutasították a magyar állampolgárság iránti kérelmünket. Miután itt nőttünk fel, tanultunk, először voltunk szerelmesek, életreszóló barátságokat kötöttünk, tanultunk meg alkotni és alkottunk. Azt hiszem az imázsfilm helyett inkább erről kellett volna filmet csinálnunk.

Erről a filmről van szó egyébként:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.