A jobbikos Volner Jánosnak van diplomája. Csak épp a világ egyik legviccesebb egyetemén szerezte

POLITIKA
2014 március 28., 19:03
comments 310
photo_camera Volner János - Forrás: jobbik.hu

Volner János a Jobbik frakcióvezető-helyettese és fontos gazdasági szakpolitikusa. Őt küldte a párt a parlament gazdasági bizottságába. A Wikipédián azt írják róla, hogy

"1993 óta folyamatosan képzi magát a közgazdaságtan különböző területein, egyetemi tanulmányait Oroszországban folytatta".

A parlament honlapján a neve mellett az szerepel, hogy 2013-ban szerzett egyetemi diplomát. Azt írja, egyébként önéletrajzában is, hogy az

International University of Fundamental Studies

(IUFS; Alapvető Tanulmányok Nemzetközi Egyeteme) nevű iskolában tanult a közgazdaságtudományi karon.

vol1

Na de milyen suli ez a szentpétervári IUFS, ahol a Jobbik gazdasági főembere kiképezte magát? Az oktatási szakértő, akinek megmutattuk az oldalukat elnevette magát. suli

Nézzék meg! Igényes munka, mozog is!

Akinek a kezdőlap alapján kétségei támadnának azzal kapcsolatban, hogy ez egy valódi egyetem-e, vagy inkább csak egy tréfa, annak érdemes benéznie az iskolai akkreditációs oldalára. Itt sorolják fel, hogy kik ismerik az intézményt.

Az IUFS esetében ez a lista is nagyon szórakoztató. Akkreditációjuk van például

a Béke és Biztonság Nemzetközi Parlamentjének, elnöki irodájától.

Ez a kamulovagrendekkel egy magasságban lévő szervezet, a vezetője például a Wikipédia szerint egyszerre lengyel bíboros, két nemlétező városállam elnöke, ezen kívül pedig Mongólia nagy kánja. Egy céltudatos ember, akár csak Volner.

A békeparlamenten kívül is több, kevésbé vicces nevű, de hasonlóan komolyan vehető szervezet van az orosz "egyetem" mögött.

Magának az iskolának, a szentpétervári IUFS-nek jelentős irodalma van, igaz sokszor diplomagyárként, azaz olyan "egyetemként" emlegetik, ahol pénzért lehet végzettséget kapni, még ha azt sok helyen nem is ismerik el.

Kivéve talán a Béke és Biztonság Parlamentjét. Ott kifejezetten nagy becsben tartják az itt szerzett diplomát.

Van egyébként Facebookjuk is. Remek képekkel.

photo_camera A hátul álló magasabb figura Nikolai Valuev, volt profi ökölvívó, orosz parlamenti képviselő. Putyin elnök egyik szövetségese

Az IUFS oldala szerint tavaly egyébként nem csak a jobbikos Volner szerzett náluk "diplomát" (ők egyébként marketinget írnak, nem közgazdaságot a képviselő végzettségével kapcsolatban), hanem másik 6 magyar is.

(A többiek, a másik hat 2013-ban "diplomázó" magyar nem filozófiából szereztek "végzettséget", hanem például oktatásból, társadalomtudományokból. Rosszul fordítottam, elnézést!)

Volner munkabírása egyébként egészen kivételes lehet, 2010 óta 207 indítvány nyújtott be, és 545 felszólalása volt. Ezzel ő az egyik legaktívabb parlamenti képviselő. És még ezen felül egy ilyen kemény sulit is ki tudott járni.

Nem semmi.

(Többször kerestük telefonon és emailben is Volner Jánost. Ezeket a kérdéseket küldtük el neki.

  • Miért pont ezt az iskolát végezte el? Mi alapján választott?
  • Miért nem egy hazai oktatási intézményben szerzett diplomát?
  • Fizetett-e az oktatásért, diplomáért, ha igen, akkor összesen mennyit?
  • Mikor kezdte az iskolát?
  • Hogy történt az oktatás, milyen gyakran kellett kijárnia Oroszországba?
  • Hogy tudott a parlamenti munka mellett az utazásra és a tanulásra időt szakítani?
  • Miből írta a diplomamunkáját?
  • A parlamenti honlapon "államilag elismert" végzettség szerepel. A tudomása szerint milyen állam ismeri el az ön diplomáját?

Ha esetleg válaszol, akkor arról be fogunk számolni.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.