Kitört a lime-kór, sose volt még ilyen drága a zöld citrusféle

gazdaság
2014 március 28., 20:30
comments 14
photo_camera Troy Tolley / Flickr

Egekbe szökött a lime ára az Egyesült Államokban. Még sosem volt ilyen drága, ezért az idióta hasonlatokra különösen fogékony tőzsdei elemzők már zöld aranyként emlegetik. Nem is csoda, hiszen egy 40 fontos (~18 kilós) dobozért már százat is elkérnek a transzatlanti devizából (~22500 pannon pénz).

"Példanélküli" - mondta Ronnie Cohen, a Vision Import Grouptól.

"Ilyet még egy zöldésgnél vagy gyümölcsnél se láttunk" - tromfolt a Hardie's Fruit and Vegetable egyik beszerzője.

"Őrült árak" - summázott Dave Samuels, az Ingrada Bros Produce-tól.

És hogy hogyan jutottunk idáig? A rossz idő és az árufelhalmozás hiányt okozott Mexikóban. És hogy a hiány miatti áremelkedés mennyire lesz tartós? Ebben már megosztottak a szakértők. Van, aki szerint május enyhülést okozhat. Van, aki szerint nem. (Via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.