Tudja, mije van még Rogánnak?

POLITIKA
2014 április 02., 07:54
comments 160

Hiába javított bele már kétszer, még mindig nem teljes Rogán Antal vagyonbevallása. Abban 2014. március 21-ig az szerepelt, hogy felerészben tulajdonosa egy 149 négyzetméteres lakásnak.

Vagyis összességében 255 négyzetméteres a lakásuk a Pasa Parkban.

És ez egészül ki a ház alapító okirata szerint még egy 95 négyzetméteres tetőkerttel is, ami után közös költséget is fizetnek. Bár az okirat szerint a tetőkert Rogán lakásához tartozik, elkézpelhető, hogy az amúgy osztatlan közös tulajdonban van. Ahogy például a teremgarázs is osztatlan közös tulajdonban van, de a vagyonnyilatkozatát április 1-én módosító Varga Mihály indoklása szerint az osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanban meglévő tulajdoni hányadot is fel kell tüntetni a vagyonnyilatkozatban.

photo_camera Via Rogán Rezsi Elég Kicsi? Facebook-csoport

Az alapító okirat szerint a tetőkert négyzetméterenkénti közös költsége harmada a lakások négyzetméterenkénti közös költségének. Ha a tetőkert négyzetméterárra is így aránylik a lakások négyzetméterárához, akkor az értéke cirka 20 millió forint.

A Pasa Parkban a lakások négyzetmétere 600 ezer forintba kerül. Rogán és neje - immár egybenyitott - lakásai (149+71 négyzetméter) ez alapján elvileg 90+44, azaz együtt 134 millió forintba kerülhettek. Ehhez jön még a télikert és a lépcsőház 36 négyzetméterének, illetve a tetőkert 95 négyzetméterének az ára. Ha ezeket a lakáshoz képest harmadáron számoljuk is, ez akkor is még 25 millió forint, mindösszesen tehát akár 160 millió.

Rogán keddi közleménye szerint a család 60 millió forinttal tartozik a bankoknak. Kaptak családi segítséget és baráti kölcsönöket is. Hogy mennyit, azt nem írta.

Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában 30 millió forintos banki adósság és 16,8 millió forint magánszemélyekkel szembeni tartozás van feltüntetve.

A tulajdoni lapok szerint pedig Rogán lakására 111 ezer euró (kb 33 millió forint), Rogán Gaál Cecília lakására pedig 30 millió forint jelzálog van bejegyezve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.