Bajnai Gordon megbontotta a kordont

Fotó: Ács Dániel/444

  Bajnai Gordon hajnali hatkor leszavazott saját szavazókörében, aztán a Madách térre sietett kordont bontani. A kordont Bajnai az Együtt-PM harminc aktivistájával együtt bontotta meg. A rendőrség végig kamerázott, de nem avatkozott közbe, jelentette a helyszínről Ács Dani.

A teret szombaton kordonozták körbe. Annyira siettek, hogy még egy ott parkoló autó is a kerítés mögé került. A VII. kerületi önkormányzat szerint egy cég kérésére zárták le a területet, ahova estefelé valaki még egy traktort is leparkolt. Késő este az Origó tudósítójának egy rendőr azt mondta, hogy a területet "kampányrendezvénynek készítik elő". Ha így is van, az Együtt-PM nem tudott róla, hogy a lezárás értük volna, és nem ellenük. Bajnai a kordonbontás után "tisztességtelen, pitiáner és hazug dolognak" nevezte a történteket. Szerinte az önkormányzat szerződött a vállalkozóval, aki a hétvégi munkavégzésre hivatkozva körbekerítette a teret. Munkát amúgy érzékelhetően senki sem végzett szombat éjjel vagy vasárnap hajnalban.

IMG_1154

Fotó: Nagy Attila/Cink
A kerítésre kifüggesztett cetli alapján szombat délután öttől hétfő hajnali négyig lett volna lezárva a tér, praktikusan akkor, amikor az Együtt-PM jóelőre bejelentett programja is zajlana - vasárnap délután négytől várnák itt éjszakába nyúlóan a párt vezetői és hívei a választási eredményeket. A trükk már-már az amerikai politika legszebb, chicagói hagyományait idézi.

 Hogy miért volt erre szükség, annak látható jele nincs. A kordon mögött senki sem dolgozik, csak két, üres konténer árválkodik.

Az egészről az amúgy is remek Férjem védelmében című sorozat negyedik évadának egyik jelenete jutott az eszembe, ahol az illinois-i kormányzóválasztás napján a rivális jelölt egyik erős körzetének szavazóköre elé egy szarszippantót parkolnak, ritkítva ezzel a szavazásra várakozók sorát.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.