[v14-terkep gyoztesek]

A győztes vesztesei: fideszesek, akik kikaptak

POLITIKA
2014 április 07., 13:23
comments 37

Óriásit nyert a Fidesz, annak ellenére lehet meg a kétharmad, hogy 1998 óta nem szavaztak rájuk ilyen kevesen.

Az viszont már most biztos, hogy nem minden fideszes jelöltnek sikerült nyernie egyéniben. Van, aki ugyan listáról bejutott a parlamentbe, mint Papcsák Ferenc, de van, akinek úgy néz ki, ennyi volt a profi politikai karrierje. Van két nagyon szoros körzet, ahol még nyerhet a fideszes jelölt, ezt most idevesszük.

Megnéztük, mit reagált a 11 fideszes képviselő-jelölt a hírre.

Budapest 5. OEVK

Rónaszékiné Keresztes Monika Mária 37.95 százalékkal lett második a baloldali összefogás jelöltje, a 39 százalékot szerző Oláh Lajos mögött. Rónaszékiné egyelőre csak kommentben mondott köszönetet:

„Nagyon szépen köszönök minden biztatást! Hitem nemzetünk ügyében változatlan,emelt fővel folytatom a küzdelmet Önökért, számíthatnak rám!”

A saját Facebook-oldalán pedig virágokra cserélte a borítóképét.

Budapest 7. OEVK

Hiszékeny Dezső lényegében megnyerte a baloldalnak az angyalföldi mandátumot. 51,67 százalékkal verte laposra Szalay Pétert, aki csak 30,49 százalékot vitt. Hiszékeny a választási eredményt az MTI-nek úgy kommentálta:

„Az egyik szemem sír, a másik nevet.”

Szalay Péter viszont nem facebookozik, és még nem nyilatkozott.

Budapest 8. OEVK

Dr. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere 36,3 százalékkal került a 40,06 százalékos győztes szocialista Tóth Csaba mögé. Papcsáknak az lehet a szerencséje, hogy listáról bekerült (bár akkor búcsút mondhat a polgármesterségnek). Utoljára egy napja posztolt a Facebookra, azóta hallgat.

 

Budapest 9. OEVK

A szocialista Burány Sándor 39,01 százalékkal nyomta le a 37,45 százalékos dr. György Istvánt. György István szűkszavúan annyit írt:

 

Budapest 10. OEVK

Keszegné Menczer Erzsébet Lívia 35,82 százaléka kevés volt a baloldali Kiss László 38,29 százaléka ellen. Keszegné a vereség óta nem hallatott magáról.

Budapest 11. OEVK

Kiss Péter 40,87 százalékkal nyomta le dr. Hollósi Antal Gábort, aki 35,1 százalékot ért el. Hollósi egy napja buzdított utoljára szavazásra, azóta se híre, se hamva.

 

Budapest 15. OEVK

Ez a kerület még nem dőlt el. Kunhalmi Ágnes 22 szavazattal van a fideszes Kucsák László mögött. Kucsák egyelőre hallgat, Kunhalmi pedig kivár, de még lelkes.

Budapest 16. OEVK

Földesi Gyula 36,25 százaléka kevés volt a szocialista Hiller Istvánnal szemben (38,52). Ennek ellenére örült Orbánék győzelmének.

 

Budapest 17. OEVK

Németh Szilárd István csepeli rezsibiztos 35,44 százalékkal maradt Szabó Szabolcs (36,41 százalék) mögött. A rezsiember nem facebookozik.

Miskolc 2. OEVK

Kunhalmiék választókörzete mellett a másik billegő kerület a miskolci 2-es számú. Itt három jelölt is van, aki még esélyes a végső győzelemre. A fideszes Sebestyén Lászlóra 12 009-en, a jobbikos Pakusza Zoltánra 12 039-en, a baloldali Dr. Varga Lászlóra viszont 12 371-en szavaztak. Még bármi lehet, a fideszes jelölt egyelőre kivár, és nem mukkan.

Szeged 1. OEVK

Dr. Bohács Zsolt József 33,93 százalékot ért el, messze elmaradva Szabó Sándortól (39,61 százalék). Bohács egyelőre csak egy paintben összedobott köszönőképet posztolt.

 

A rezsicsökkentés szót egyikük sem írta le tegnap óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.