Valami eltörött Dél-Kaliforniában egy buli közben

káosz
2014 április 07., 09:44
comments 9

Isla Vistában a Kalifornia Santa Barbara Egyertem környékén tartott éves buli zavargássá vált, amikor a 15 ezres tömegből többen téglákkal dobálták meg a rendőröket, tüzeket gyújtottak, és megkéselték egymást.

Ezt a szokásos bulit 2009-ig tartották meg, amikor az elharapódzó bűnözésnek és a környezeti károknak hála (= több 10 ezer részeg bulizó egy kilométernyi tengerparti sávon) betiltották. Azóta a Floatopiát az utcákon tartják, és Deltopia lett belőle.

A balhé állítólag azzal indult, hogy valaki arcon vágott egy rendőrt egy alkohollal megpakolt hátizsákkal. Aztán a rendőrök paprikaspray-t, könnygázt és Végül beszállt egy SWAT is. Az emberek fegyverrel járták az utcát, tüzeket gyújtottak, kocsikat zúztak. (Arrafelé nem ritka a fegyverviselés.)

Végül 100 embert előállítottak, 44-et kórházba vittek, 5 rendőr megsérült, és ezrek lettek másnaposak. (Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.