Ipari méreteket ölt a rezsicsökkentés

gazdaság
2014 április 09., 13:12
comments 24

Megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését a kormány, ehhez kapcsolódva nonprofit közműszolgáltatót hoz létre, a szükséges törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyűlés – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM-csoport elmúlt négy évi eredményeit értékelő sajtótájékoztatón.

Az elmúlt négy évet értékelve kiemelte a Főgáz kisebbségi részvénycsomagjának megvásárlását az RWE-től, és azt, hogy kormányzati felhatalmazással megkezdődhetnek a tárgyalások a többségi, önkormányzati részvénycsomag megvásárlásáról. Folytatódnak a tárgyalások az E.on három gázhálózati és az ügyfélszolgálati társaságának megvételéről is.

Nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány, a szükséges közszolgáltatási törvényt várhatóan az év végéig elfogadja az Országgyűlés

– mondta el a miniszter, kiemelve, hogy az ipari rezsicsökkentés segíti a nemzetgazdaság versenyképességének javítását.

A hazai energiaellátás biztonságához, az energiafüggetlenséghez és az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtéséhez is különösen fontos a paksi atomerőmű bővítése, az ezzel kapcsolatos hitelszerződést is az újonnan megalakuló parlament elé terjesztik

– mondta Németh Lászlóné, aki szerint az MVM-csoport a magyar gazdaság egyik stratégiai szereplője, ami komoly eredményeket ért el, és a tevékenysége a következő időszakban is kiemelten fontos. (A társaságcsoport konszolidált árbevétele 2010-ben 557 milliárd forint volt, míg tavaly 922 milliárd. Ebben az évben 1200 milliárd forintos árbevételt várnak. Az MVM-csoport az elmúlt négy évben különböző adónemekben 520 milliárd forinttal növelte az államháztartás bevételeit.)

Baji Csaba vezérigazgató a paksi atomerőmű bővítését az évszázad projektjének nevezte. A kormányközi szerződésben szereplő 40 százalékos hazai beszállítói arány a teljes magyar gazdaság érdeke, elkezdték a hazai vállalkozások felkészítését – mondta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.