Bostonban ezentúl orvosok biztosíthatnak olcsóbb hozzáférést a városi közbringákhoz

A bostoni önkormányzat a héten jelentett be egy új programot, ami egyszerre jelent egészségügyi és szociális intézkedést is. Mostantól a Boston Medical Center orvosai az alacsonyabb keresetű pácienseiknek kedvezményes éves bérletet írhatnak fel a város közbicikli-rendszerére, a Hubway-re.

Ezek nem receptek a klasszikus értelemben, hanem egy orvosi felhatalmazás inkább, aminek a birtokosa a rendes 85 dollár helyett 5 dollárért regisztrálhat a rendszerbe. Azzal, hogy az alacsonyabb keresetű embereknek megfizethető hozzáférést biztosítanak a közbiciklikhez, többek között a kóros elhízás ellen harcolnának, ami komoly népegészségügyi problémának számít.

És bár a felírást az orvostól kapják a páciensek, a szervezők is egyetértenek abban, hogy ennek nem feltétlenül kéne így lennie. Ez ugyanis egy olyan szociális juttatás, ami egyszerre jelent olcsóbb közlekedési lehetőséget és testmozgásra alkalmat. (via Slate)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.