Bostonban ezentúl orvosok biztosíthatnak olcsóbb hozzáférést a városi közbringákhoz

Egészségügy
2014 április 11., 14:23
comments 2

A bostoni önkormányzat a héten jelentett be egy új programot, ami egyszerre jelent egészségügyi és szociális intézkedést is. Mostantól a Boston Medical Center orvosai az alacsonyabb keresetű pácienseiknek kedvezményes éves bérletet írhatnak fel a város közbicikli-rendszerére, a Hubway-re.

Ezek nem receptek a klasszikus értelemben, hanem egy orvosi felhatalmazás inkább, aminek a birtokosa a rendes 85 dollár helyett 5 dollárért regisztrálhat a rendszerbe. Azzal, hogy az alacsonyabb keresetű embereknek megfizethető hozzáférést biztosítanak a közbiciklikhez, többek között a kóros elhízás ellen harcolnának, ami komoly népegészségügyi problémának számít.

És bár a felírást az orvostól kapják a páciensek, a szervezők is egyetértenek abban, hogy ennek nem feltétlenül kéne így lennie. Ez ugyanis egy olyan szociális juttatás, ami egyszerre jelent olcsóbb közlekedési lehetőséget és testmozgásra alkalmat. (via Slate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.