Botka László finoman bejelentkezett

2014 április 11., péntek 7:51
64

Az eddigi szocialista megszólalókhoz képest jóval önkritikusabb hangot ütött meg Botka László, Szeged polgármestere.

Botka Kálmán Olga vendége volt, és még ha elkenve is, de azért elég világosan beszélt arról, hogy változtatásra van szükség az MSZP-ben, ha 2018-ban meg akarják verni Orbán Viktort. Botka elismerte, hogy a választásokon nem volt elég az, amit felmutattak, és miért nem tudták megszólítani a Fideszben csalódottakat.

A választási törvény átalakítása miatt ráadásul már nem elég egy ellenzéki pártnak a kisebbik rossznak lenni, a nagyobbik jónak kell lenni Botka szerint, különben nem lehet nyerni. Botka kérdésre elmondta, nagyon örül, hogy ezt Bajnai Gordon is így gondolja.

A párt választmánya a hétvégén ül össze, előbb Mesterházy Attila fog értékelni, utána pedig ehhez szólhat hozzá majd mindenki. Azt nem kívánta kommentálni, hogy Mesterházy Attila nem kívánt lemondani, ugyanakkor szerinte ez elsősorban nem is személyi, hanem politikai kérdés. A tisztújítás ősszel lesz a pártban, hogy ezt előrébb hozzák, azt mindenképp akadályozza, hogy addig még kampányt is le kell vezetnie a pártnak.

Komoly problémának nevezte, hogy az MSZP elveszítette szervezeti felépítettségét vidéki kistelepüléseken, ott, ahol hagyományosan erős volt a párt, most azonban versenyhátrányba kerültek. Ezért egy alulról építkezésre van szükség.

„A baloldal veresége azt jelenti, hogy az emberek nem bennünk látják a jövőt”

– mondta a politikus, aki szerint a kudarcnak személyi, stílusbeli, hitelességbeli okai is lehetnek. A hitelességhez például az kéne, hogy ne magyarázkodjanak, hanem elmondják, hogy tanultak a hibáikból.

(Kiemelt kép: Kelemen Zoltán Gergely/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt