Akár a kamu Együtt 2014-en is múlhatott a Fidesz kétharmada

Tbg
politika
2014 április 12., 16:09
comments 150

Már a héten pedzegették, pedzegettük, hogy vajon számít-e majd a választás végeredményén az, hogy ą kamu- és új minipártok  megtévesztő üzeneteikkel és neveikkel befolyásolják-e érdemben a választás végeredményét.

Úgy tűnik, hogy igen.

A Fidesznek egy mandátum megszerzése hiányzott a parlamenti kétharmadhoz, erre pedig a legtöbb esélye a budapesti 15-ös választókerületben volt.

photo_camera A választási iroda adatai 100%-os feldolgozottság mellett. Budapest 15. oevk.

Itt ugyanis a választás vasárnapjának estéig csak 22 szavazattal előzte meg a fideszes Kucsák László az MSZP-s, de a baloldali összefogás színeiben induló Kunhalmi Ágnest.

Ugyanakkor a megtévesztő nevű Együtt 2014 szervezet 187 szavazatot kapott. Ennek az eddig ismeretlen szervezetnek a neve kísértetiesen hasonlít a baloldali összefogásban részt vevő, Bajnai Gordon vezette Együtt nevére.

Vasárnap után még hátra volt 2000 szavazat megszámlálása, ami most szombaton megtörtént. Végül Kucsák 60 szavazattal verte meg Kunhalmit, összesen 20 650 szavazatot gyűjtött be.

A szavazatok 100%-ának feldolgozásakor kiderült, hogy összesen 197-et kapott az ál-Együtt 2014.

Tehát simán lehet, hogy a 197 Együtt 2014-re szavazóból akadt 60 olyan, aki Bajnaiékra akart szavazni, csak benézte a szavazólapot. (via TörökGábor)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.