Kegyetlenül agyonlőtte a fegyvertelenül behatoló tinédzsereket

2012-ben hálaadás napján a 17 éves fiú Nick Brady és a 18 éves Haile Kifer betört az akkor 63 éves Byron Smith otthonába. A férfi a pincében várt rájuk müzliszeletek és ásványvizes palackok között. Amikor az egyébként fegyvertelen fiú és lány beosont, a férfi tüzet nyitott. Előbb agyonlőtte a fiút, majd rálőtt a lányra. A sikító lányra aztán addig tüzelt, amíg mozgott. Aztán a holttestükbe is belelőtt, biztos, ami biztos.

Byron Smith

Ezt onnan tudjuk, hogy felvette, ahogy a gyilkosság után közel öt percen át papolt arról, hogy éppen mit érez. Hogy most már biztonságban érzi magát, hogy mintha kitakarított volna (nem úgy, mintha hányást vagy fost takarított volna, mondja), hogy a srác és a „ribanc” számára nem is emberek, hanem inkább férgek, akik kihasználják, hogy ő megpróbál jó emberként viselkedni. A Gawkeren elolvasható a teljes beszéd.

A New York Daily News közölte a hangfelvételt a gyilkosságról és az utána következő elmebeteg szóáradatról (vigyázat, felkavaró felvétel, csak erős idegzetűeknek):

És most nem arról van szó, hogy betörni másokhoz oké lenne, de érdekes, amikor egy pszichopata úgy értelmezi a jogos önvédelmet, hogy csak mert fél, inkább agyonlő két fiatalt, minthogy az igazságszolgáltatás legfeljebb pár hónap börtönnel büntesse őket a betörésért.

Smith, aki egy szabályos kis vadászlest alakított ki magának a lépcső aljában, az esküdtszék szerint nem felelt meg a minnesotai törvények jogos önvédelmet definiáló kikötéseinek, és azt gyanítják, hogy a kettős emberölést – várva, hogy betörjenek hozzá – eleve eltervezte. Smith-t héten kettős gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.