A szír állami propaganda új szintre emelte a cinizmust

külföld
2014 május 03., 14:21
comments 7

A SANA szír állami hírügynökség Twitter-posztján a turisztikai miniszter büszkén mutatja be Homsz városát a hamarosan kezdődő turistaszezon előtt.

Ha valaki esetleg

nem kifejezetten a turizmus miatt

emlékezne Homszra az utóbbi évek híreiből, az nem véletlen.

A child gestures as he stands next to a fire in the besieged area of Homs

Homsz, legalábbis annak óvárosa a lázadók egyik központja lett, ezt a részt pedig szinte teljesen elzárta a szír hadsereg.  Ennek meg is lett az eredménye.

Az emberek beleőrülnek az éhezésbe

- írta a brutális állapotokról februárban egy Homszban dolgozó katolikus pap, aki szerint a terület törvények nélküli dzsungellé vált. A helyzet tarthatatlanná vált, ezért a lázadók megegyeztek a kormányerőkkel, hogy elhagyják az óvárost, cserébe azt akarják, hogy sértetlenül átvonulhassanak más területre. Ez egyelőre még nem történt meg, most tűzszünet van. Az viszont biztos, hogy Homsz a legtöbbet szenvedett települések között van, még szír mércvével is.

De mi ez ahhoz képest, hogy nemsokára kezdődik a turistaszezon!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.