Hurrá, csak délután fél kettőkor kezdődik az első tanóra!

Tbg
természet
2014 május 10., 12:40
comments 41

Igaz, ehhez be kell iratkozni egy brit magániskolába, ahol a hetedikeseknek és a nyolcadikosoknak vezetik be az új tanítási rendet öt éven belül. A tanórák így délután 1:30-kor kezdődnek, és este 7-ig tartanak majd.

Az East Molesey-i iskolában (a délkelet-angliai Surrey megyében) azzal indokolták a váltást, hogy nehezen kelnek fel a diákok reggel, nehezen koncentrálnak, gyakran bealszanak. Ráadásul így a forgalmi dugók sem lassítják, hogy az iskolába be-, illetve hazaérjenek.

Az igazgató szerint egyre több tudományos anyag támasztja alá, hogy a koránkelést nem a mai körülményekre találták ki, és ronthatja a munka- és iskolai morált, az emberek egészségéről nem is beszélve.

Az új rendszert, amitől a szülők is tartanak kissé, majd csak négy év múlva vezetik be. Egy most tízéves diák, aki az elsők között lesz 15 éves korában, akik az új rendszert kipróbálhatják, azt mondta:

Szeretnék az ágyamban, és nem a matekórán felébredni.

Magyarországon a hetvenes-nyolcvanas években nem egy iskolában előfordult, hogy tanterem-, tanárhiány miatt vagy egyéb okokból (iskolafelújítás) délután kezdődött a tanítás, de sem a gyerekek, sem a szülők körében nem volt túl népszerű a rendszer, és ahogy jött, el is múlt.
(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.