Meggyilkoltak egy francia fotóriporternőt a Közép Afrikai Köztársaságban

külföld
2014 május 13., 19:25
comments 7

Kelet- és Közép-Afrikában dolgozó francia fotóriportert gyilkoltak meg a Közép Afrikai Köztársaságban. A francia elnöki hivatal jelentése szerint a 26 éves újságírónő, Camille Lepage legutóbb egy keresztény milicista csoportot kísért a borzalmas polgárháborúba süllyedt országban.

A holttestét francia katonák találták meg, a Le Monde információi szerint meggyilkolták. Francois Hollande elnök közleménye szerint minden szükséges lépést meg fognak tenni, hogy a gyilkosság körülményeit megismerjék, és hogy megtalálják a tetteseket.

Egy 2013-as interjújában Lepage így mesélt hivatásáról:

"(az egyetemen) rájöttem arra is, hogy mi a média agendája, és hogy mennyire sok súlyos történet nem kerül szalagcímekbe, csak azért, mert nem illeszkedik ehhez az agendához, vagy a hirdetők akaratához. Nem tudtam elfogadni, hogy emberek tragédiáját csak azért elhallgatják, mert senki nem tud belőlük pénzt keresni. Úgy döntöttem, hogy akkor felszínre hozom őket én, kerül amibe kerül."

(via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.