Megint fontos szereplője lesz Mikola István a magyar politikai életnek

politika
2014 május 14., 11:28
comments 64

A szinglihordák elleni küzdelem élharcosa, a Fidesz pozícióit a határon túli magyarokkal évtizedekre bebetonozni tervező politikai fenomént 2006 után tették parkolópályára. Valószínűleg úgy érezték, hogy rosszat tett a pártnak a sok hülyeség, amiket akkor kampányban összehordott.

Ez persze nem jelentette, hogy a párt elengedte volna a kezét. A Fidesz tényleg mindig gondoskodik a hozzá lojális emberekről. Még akkor is, ha azok nem rettentően tehetségesek.

Mikola 2011 óta Párizsban volt OECD nagykövet. Ez egyrészt fasza állásnak hangzik, másrészt egy ilyen pozícióban kicsi volt az esélye, hogy bármi a magyar közvélemény elé kerüljön, amit mond, vagy csinál.

Valószínűleg semmiből sem látszik jobban a Fidesz önbizalma a választások után, mint hogy hazahívják államtitkárnak Mikola Istvánt. Egyszerűen olyan jó helyzetben van a Fidesz, hogy azt még ő sem tudja elrontani.

Mikola az Index szerint a Külügyminisztériumban fog dolgozni nemzetközi szervezetekért és a biztonságpolitikáért felelős államtitkárként.

Persze 2006 óta biztos egy csomót változott ő is, de ettől még türelmetlenül várom első nyilvános szerepléseit. Biztosan nagyon szórakoztatóak lesznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.