A bűnüldözés Szent Grálja közelébe értek a magyar rendőrök

bűnügy
2014 május 20., 08:11
comments 71

Gyalázatos bűncselekmény történt nagyjából egy hónappal ezelőtt. Olyan horderejű, ami után már senkinek sem marad kedve tovább bűnözni. Egyszerűen túl magasra kerül a léc.

Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága 01050/1592/2014. bűnügyi számon eljárást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Többen voltak, de nem tudjuk kik. Ismeretlenek.  Őrjítő ez az érzés. A rossz őrjítő.

A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen tettesek (JAJ) 2014. április 22-én 17 óra 30 perc és 2014. április 24-én 17 óra 35 perc közötti időben Budapest V., Petőfi Sándor utcában található üzletből

eltulajdonítottak egy napszemüveget.

Erről külön hír van a police.hu-n. A címe enigmatikusan csak annyi, hogy

"Eltűnt napszemüveg"

Nem csoda, hogy eltűnt, több mint két napig lopták. Egészen pontosan 2885 percig.

Nem kell értetlenkedni. Ha emlékeznek, akkor Ocean's Eleveben sem az van, hogy Clooney-ék csak úgy besétálnak, és rögtön viszik a pénzt. Hogy az Olasz melót ne is mondjam.

Szinte egyedülálló bűncselekményről van szó. A hasonló esetekben korábban mindig eltűnt valami más is a napszemüveg mellett.

Az egyetlen feljegyzett, a mostani hasonló eset Mánfa és Sikonda között történt 2010 májusában. Akkor egy autó jobb első ablakát törték be a bűnözők, hogy a műszerfalon felejtett napszemüveghez hozzájussanak.

Akkor büntetlenek maradtak az elkövetők. A magyar rendőrök most lehetőséget kaptak, hogy kiköszörüljék a hírnevükön Mánfa és Sikonda között, 2010 május 15-én, a délutáni órákban esett csorbát.

Nézzék meg alaposan a police.hu fényképeit.

Ha tud valamit, akkor hívja a 06-80-555-111- et, a „Telefontanú” zöld számát bármikor hétfő és csütörtök között reggel 8 és délután 4 óra között, vagy pénteken reggel 8 és délután 1 óra között, és hivatkozzon a  01050/1592/2014. bűnügyi számon folytatott eljárásra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.