Egy nagyon fontos oktatójáték a legnépszerűbb jelenleg az Ituneson

Fontos, okos játék lett a no. 1 az Iphone-ra letölthető appok listáján. A Weed Firm egyszerre szórakoztató és remek segédanyag mindazoknak, akik a marihuánakereskedelem buktatókkal teli, ám siker esetén rendkívül jövedelmező világában akarnák kipróbálni magukat.

A játékban Ted Growing, a kirúgott-kibukott másodéves egyetemista bőrébe bújhatunk. Ted szerencsés fickó, hiszen egyből egy már működő marihuánafarm örököseként szállhat be a bizniszbe.

Fontos figyelmeztetés! Ha ön nem örököl marihuánafarmot, akkor számoljon sokkal nagyobb kezdeti befektetéssel!

Szóval Tednek már csak az üzlet bővítése és felfuttatása a dolga. A játékban megtanulhatjuk a marihuánatermesztés csínját-bínját - mert bár ez a gyomszinten egyszerű növény hazai viszonyok között szinte magától nő, az igazán versenyképes termék előállítása komoly szakmai és technikai felkészültséget igényel.

A játék is ez utóbbira helyezi a hangsúlyt, amikor Tednek újfajta füveket kell kitenyésztenie, miközben még a vevőkörét is bővítenie kell.

Közben olyan közhelyes, épp ezért a valóságban is tényleg létező figurákkal kell megküzdenie, mint "a csak egy kis inspirációra" vágyó szabadbölcsész, akit szerencsére akár ki is lehet kergetni a világból.

A játékban felhalmozott vagyont aztán fűtermesztő eszközökre is költhetik - meglepetésre ezek közé tartozik a klasszikus lemezjátszó is -, de elkölthetik digitális sztriptíztáncosokra is. A pályát korrupt zsaruk és a kisüzemi termesztőre megorroló nagyüzemi gengszterek is nehezítik.

Persze a fejlesztő Manitoba Games közleményben határolódott el saját magától. Szerintük "a játék alkotói nem bátorítanak marihuánatermesztésre vagy -fogyasztásra. A játék fogatókönyve agyszülemény és csakis így lehet tekinteni rá". (Via HuffPo)